60 Southport

Toronto, Ontario

A renovation dramatically transforms this early 1970s concrete condominium in the west end of Toronto through a fresh new material and colour palette and a renewed approach to lighting. The public corridors, lobbies, elevators and amenity spaces were formerly dark and uninviting, tired and dated. superkül’s design strategy sought to capture a sense of lightness and timeless elegance that was in keeping with the original architecture.

With durability in mind, a contemporary material palette was chosen, and striking graphics were incorporated along with a new colour scheme of neutrals accented with bright pops of colour—all vetted through the Board of Directors and larger community of residents. The renovation included replacing carpet, suite doors, wall finishes, ceilings and lighting throughout. In addition, the elevator cabs and lobbies were renovated, and an all-in-one doorknocker was custom-designed and fabricated in stainless steel. This clever invention combines in one sleek unit the doorknocker with a peep hole, suite number, and a concealed hook for hanging seasonal decorations.

In order to minimize impact on the residents, the project was phased to ensure that the renewal of corridors and elevators were executed first, followed by the ground-floor lobbies.

photo: Shai Gil